top of page

Emmett Techniek Noord Nederland

De op deze site genoemde lessen worden aangeboden door Emmett Techniek Noord Nederland. Ze worden verzorgd door Monique Bouwman. Tutor Emm-Tech en Docent Module 1 t/m 6.


Meerdere data en andere docenten zijn te vinden op www.emmett-techniek.nl


Wat is Emmett Techniek 

EMMETT Techniek is een verbazingwekkend zachte en gevoelige myofasciale spierontspanningstechniek.

Er wordt lichte druk uitgeoefend op de specifieke EMMETT-punten om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen. Daardoor komen interne orgaansystemen en spiersystemen van het lichaam weer in balans en zal de levenskwaliteit verbeteren.

EMMETT Techniek gebruikt de huid als het ware als een touchscreen. Ross Emmett maakte deze vergelijking. Voor het laten starten van een app op een touchscreen is lichte druk nodig, op de juiste plek. Zachte aanraking is genoeg om een activatie tot stand te brengen.

Ons lichaam reageert op een dergelijke manier bij de activatie van de specifieke EMMETT-punten via de huid.

Therapeuten en anderen die EMMETT Techniek gebruiken geven zodoende een impuls aan de fascia die elk orgaan, bot, elke spier e.d. omvat en die impulsen kan doorgeven.

Uitleg over de mogelijkheden van fascia: eenvoudige uitleg door Tom Myers en verdieping uit het werk van prof Guimberteau

Terwijl de lichte druk op de huid wordt doorgegeven aan de fascia en even wordt vastgehouden, kunnen blokkades loskomen en kan het lichaam in korte tijd het evenwicht hervinden. Het zenuwstelsel geeft de fasciastimulatie door aan het brein, waar verdere verwerking en doorgeven aan andere lichaamsdelen plaatsvindt.

bottom of page